Selecteer een pagina

Ken je collega’s of vrienden die zichtbaar geïnspireerd zijn? Ze komen in de ochtend glimlachend binnen. Doen zonder tegenzin de ‘rotklusjes’ en hebben aan het einde van de dag nog energie over om in de avond leuke dingen te doen. Als je op je werk op je plek bent, dan geeft het werk je meer energie dan het je kost.

Wat doet jou met een glimlach opstaan in de ochtend? Het is meer dan de moeite waard om stil te staan bij die vraag. Mensen die enthousiast zijn over hun werk, leveren meer dan gewoon hun werkuren. Ze hebben plezier en zijn daarmee fijne collega’s, ze zijn betrokken, leveren betere prestaties, zijn minder ziek, vernieuwen, gaan uitdagingen aan en zetten net die stap extra…

De mythe van de wortel en de stok

De aanname in het sturen en leiden van medewerkers is lang geweest:

  1. Beloon het gedrag dat je wenst en je krijgt er meer van
  2. Bestraf het gedrag dat je niet wenst en je krijgt meer van het gedrag dat je wenst.

Het is de theorie van de wortel en de stok. Wat blijkt? Het werkt niet!

Met geld koop je iemands aanwezigheid maar nog niet iemands motivatie en zeker niet zijn inspiratie. Sterker nog: zo gauw een taak meer dan routine van je vraagt en er ook wat creativiteit nodig is, gaan mensen juist onderpresteren als je ze met extra geld beloont. Dit blijkt steeds weer uit onderzoeken door psychologen, sociologen en economen.

Van ‘gewoon werk’ naar ‘bevlogen inzet’

De resultaten liegen er niet om wanneer je werkt met inspiratie. Minder verzuim, hogere productiviteit, meer klantenbinding, meer ‘schwung’ in je organisatie. En als de wortel en de stok niet zo goed werken, wat werkt dan wel?

Er zijn drie factoren die leiden tot betere prestaties en meer plezier in het werk.

  1. Autonomie: de ruimte en het vermogen om zelfstandig te werken en te beslissen
  2. Vakmanschap: stevigheid in je kennis en kunde
  3. Zingeving: besef van waar je werk toe leidt en aan bijdraagt

In dit rijtje komt geld niet voor. Beloning is vooral een dissatisfier. Als je te weinig betaald krijgt, baal je daarvan en vermindert je motivatie. Betaal mensen goed genoeg en haal het issue van geld van de tafel. Dan kan het echte werk beginnen om mensen uit te dagen meer uit zichzelf te halen.

Wil je met meer inspiratie aan de slag? Vraag een inspiratiegesprek bij ons aan!

Dit filmpje van Daniel Pink vertelt je meer over de onderzoeken naar de relatie tussen motivatie en beloning en de drie pijlers van motivatie en inspiratie.